Loading...
Menu

Το EXAPOT κατακτά και την Ευρώπη

Το EXAPOT κατακτά και την Ευρώπη

Κορυφαία διάκριση για την Ελλάδα κέρδισαν μαθητές του ΙΒ του Κολεγίου Ανατόλια, με τη συμμετοχή τους στον 24ο Διαγωνισμό «European Company of the Year 2013», που διοργάνωσε ο πανευρωπαϊκός οργανισμός νεανικής επιχειρηματικότητας Junior Achievement-Young Enterprise Europe (JA-YE Europe), στο Wembley του Λονδίνου, στις 17-19 Ιουλίου 2013.

Μετά τη νίκη τους στον πανελλαδικό διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2013» που διοργανώθηκε για 6η χρονιά τον Ιούνιο από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece (ΣΕΝ/JA Greece), οι μαθητές, με την εταιρία τους RevoRootion Inc. εκπροσώπησαν την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό και διαγωνίσθηκαν ανάμεσα σε 34 μαθητικές ομάδες και περισσότερους από 250 μαθητές από όλη την Ευρώπη. Το επιχειρηματικό επίτευγμα που παρουσίασαν, το EXAPOT, είναι ένα έξυπνο αυτόματο ποτιστικό σύστημα που λειτουργεί με υπολογιστικό λογισμικό το οποίο βασίζεται σε αισθητήρες μέτρησης της θερμοκρασίας και της υγρασίας του εδάφους, επιτυγχάνει μηδενική σπατάλη νερού και είναι ειδικό για τη φροντίδα ευαίσθητων φυτών. H ελληνική ομάδα εντυπωσίασε με την οικονομική διαχείριση της εταιρίας της κατακτώντας την διάκριση “Financial Management in Βusiness Award”. Επιπλέον, η μαθήτρια Δομνίκη Αθανασιάδου, Πρόεδρος της Ελληνικής ομάδας, κατέκτησε 1 από τα 17 ατομικά “Leadership Awards” ανάμεσα σε περίπου 250 διαγωνιζόμενους.

 


Η αποστολή του του ΙΒ του Κολλεγίου Ανατόλια στο περίπτερο του EXAPOT στο Λονδίνο. Από αριστερά: Γιώργος Σταύρου, Χριστίνα Κατσούλη, Γιώργος Κωνσταντέλλος, Δομνίκη Αθανασιάδου, Νίκος Γεμενετζής - Μακρής.


Η Δομνίκη Αθανασιάδου, ο Γιώργος Κωνσταντέλλος και ο Γιώργος Σταύρου παραλαμβάνουν το βραβείο “Financial Management in Βusiness Award”. (Τα άλλα δύο παιδιά είχαν επιστρέψειστην Ελλάδα)

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead